Pada-Mu Ku Bersujud


"Ya Allah, wahai Zat Yang Maha Kaya, wahai Zat Yang Maha Terpuji, wahai Zat Yang Memulai, wahai Zat Yang Mengembalikan, wahai Zat Yang Maha Penyayang, wahai Zat Yang Maha Pengasih. Cukupilah kami dengan kehalalan-Mu dari keharaman-Mu. Cukupilah kami dengan anugerah-Mu dari selain-Mu Semoga Allah sentiasa melimpahkan rahmat dan kesejahteraan atas junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W, keluarga dan para sahabat beliau."

"Ya Allah, aku memohon kepada Engkau ilmu yang berguna, rezeki yang luas dan kesembuhan dari segala rupa penyakit.""
Ya Allah, cukupilah aku dengan kehalalanMu dari keharamanMu dan cukupilah aku dengan kurniaMu dari selainMu !""Ya Allah! Jadikanlah aku dicintai (dikasihi) pada hati orang-orang mukmin, dan jadikanlah serta sampaikanlah sehingga 120 tahun, maka Allah adalah sebaik-baik Pemelihara dan Dia Maha Pengasih dan Penyayang, segala puja dan puji bagi Allah, Tuhan Sekalian Alam"
"Ya Allah! Ampunilah aku dan kedua ibu bapaku, rahmatilah keduanya sebagaimana mereka telah memeliharaku di masa kecilku. Ya Allah! Ampunilah sekalian orang Muslimin dan Muslimat, begitu juga sekalian orang mukminin dan mukminat, berilah kami (waktu berada) di dunia ini kebaikan (kesenangan), ketika di akhirat juga kebaikan (kesenangan) dan peliharalah kami dari azab neraka."

AMALAN DOA PENUNDUK


DOA PENUNDUK

وَسَخِّرْلِى كُلَّ أَحَدٍ بِحَقِّ بِسْمِ اللهِ الرَحْمنِ الرَحِيْمِ، اللَّهُمَّ اخْضَعْ لِى كُلَّ مَن يَرَانِيْ مِنَ الجِنِّ وَالإِنْسِ وَالطَّيْرِ وَالوَحْشِ وَالـهَوَامِ

MUDAHKANLAH PADAKU WAHAI TUHAN
SETIAP SESUATU DENGAN KEBENARAN
KALIMAH ‘BASMALAH’. WAHAI TUHAN
TUNDUKKAN PADAKU SETIAP YANG MELIHATKU
DARIPADA JIN, MANUSIA DAN BURUNG,
BINATANG BUAS DAN HAIWAN BERBISA.KELEBIHAN

DOA INI PERNAH DIAJARKAN OLEH RASULULLAH SAW. TERDAPAT RIWAYAT DI DALAM KITAB AL-HIZBUL KABIR KARANGAN WALI ALLAH BERNAMA IMAM IBRAHIM AD-DUSUQI. DAN RANGKAP AWAL DOA INI DIAMALKAN OLEH KUMPULAN TAREQAT AL-AZKAR AL-KHULWATIYAH DI MESIR. PENGARANG KITAB BESAR INI MELARANG PENYALAHGUNAAN DOA INI UNTUK TUJUAN SELAIN KEBAIKAN DAN PERLINDUNGAN. IA BUKAN TUJUAN YANG JAHAT SERTA MENGGANGGU ORANG ISLAM YANG LAIN. JIKA IA DIGUNAKAN UNTUK MENIPU DAN MEMPERGUNAKAN ORANG LAIN BAGI KEPENTINGAN PERIBADI, MAKA ALLAH AKAN MELETAKKAN SERENDAH-RENDAH DARJAT KEPADA PENGAMALNYA. NIAT JAHAT ITU AKAN DITERBALIKKAN KEPADANYA ATAU BERPINDAH KESAN BURUKNYA KEPADA PENGAMALNYA. INI ADALAH MERUPAKAN SYARAT UTAMA UNTUK MENGAMALKAN DOA INI. MEREKA PASTI AKAN MENDAPAT SATU SUMPAHAN MISTERI YANG TIDAK DISANGKA-SANGKA JIKA NIATNYA TIDAK BAIK.

0 comments:

Post a Comment

get this widget here

TOL GEBU